הדברה

נמלת אש - הסכנה החדשה ואיך עוצרים אותה

רובנו נתקלנו בה, אבל לא כולנו יודעים לזהות אותה ולקרוא לה בשמה- נמלת האש. מדובר בנמלה בעלת גוונים אדומים-חומים יותר מהנמלה השחורה הרגילה, ומבנה גוף דומה. נמלה זו הינה נמלה עוקצת, כך שהיא מהווה מזיק של ממש. נמלי האש הגדולות הינן זן של נמלי אש בעל עקיצות מכאיבות, ולעתים אף יכולות לעורר תגובה אלרגית. זאת לעומת נמלות האש הקטנות, הזן הפחות תוקפני.

נמלת האש מהווה בארץ מין פולש, כלומר היא הגיעה לכאן בטעות באמצעות נדידה והגירה של אנשים, וכך התבססה באזור שהוא לא ארץ המקור שלה. כך, מעבר לנזקים ואי הנוחות שהיא גורמת לבני האדם, נמלת האש גם מהווה מפגע למערכת האקולוגית, כאשר היא חיה באזור שאינו יועד לה מבחינת האיזון האקולוגי בו. היא פוגעת באוכלוסיות של בעלי חיים קטנים וחרקים אחרים, לצד פגיעה בצמחיה, מה שגורם לפגיעה נוספת, בבעלי החיים הניזונים מאותה צמחיה. לכן, היא מהווה מטרד הן ברמה האקולוגית והן ברמה האנושית.

מה עושים כדי להימנע מהשתלטות הנמלה על הגינה?

אם נתקלתם בנמלי אש בגינה או בבית, ישנן מספר דרכים ביתיות להתמודד עם המצב, לפני קריאה לבעלי מקצוע לצורך הדברה של נמלת האש.

חשוב לציין, שכמעט אין דרכים למנוע מצב זה מראש, אלא רק להתמודד עם מצב שנוצר.

•משחת פיתיון – מדובר בחומר הדברה המיועד לשימוש ביתי, אותו מפזרים בנקודות אסטרטגיות בבית או בגינה. שימו לב שהוא ממוקם במקום בו ילדים ותינוקות אינם יכולים להגיע אליו, שכן מדובר בחומר רעיל. המשחה בעצם גורמת לנמלים לאכול אותה ולקחת אותה לקן, שם היא מתחילה לפעול כרעל ולהרוג כמות גדולה של נמלים.

•שואב אבק – נשמע מעט פרימיטיבי, אך גם שימוש בשואב אבק, באזור של מצבור נמלים, יכול לעזור בסילוק פשוט של המזיקים. לאחר השאיבה, יש לרוקן את תכולת השואב בפח זבל של הרחוב, על מנת להימנע מחזרה של הנמלים ששרדו את מהלך השאיבה.

ומה עושים כאשר מגיעים למצב בו נדרש ריסוס נגד נמלים?

אם השיטות הביתיות עדיין לא צלחו, או שאתם לא מעוניינים להשתמש בהן, ניתן לפנות לבעל מקצוע בנושא.

חשוב לוודא כי המדביר בו אתם בוחרים הינו מדביר מורשה מטעם המשרד להגנת הסביבה, שכן מדובר בפיזור חומרים מסוכנים ורעילים. בנוסף, כדאי לבחור במדביר מומלץ ואמין, כדי למנוע בעיות בנושא זה.

ההדברה המקצועית הינה יעילה במיוחד, כאשר ב-99 אחוזים מהמקרים נרשמת יעילות משמעותית. הדברה זו מתרחשת בדרך כלל באזור נרחב כמה שיותר- הן בתוך הבית והן בגינה, או באזור המשותף גם לשכנים, מכיוון שבדרך כלל לא מדובר באזור נקודתי בלבד.

עם כל ההצלחה של הטיפול, חשוב לדעת כי בכל חצי שנה, האפקטיביות יורדת, וייתכן מצב בו נמלת האש תחזור להסתובב בביתכם ותיאלצו לחדש את ההדברה.

 

כללי

הדברה - מידע נוסף

הדברת מזיקים

סוגי הדברות

אינדקס מדבירים